Kongres EJU: Ivan Todorov član Savetodavnog odbora

Dana 8. decembra 2012. godine u Budimpešti je održan 64 Kongres EJU na kojem je izabran novi Izvršni odbor EJU. Kongres je otvorio predsednik EJU Sergej Soloveichik koji je u svom izlaganju naveo sve   uspehe u ovoj godini, sa posebnim naglaskom na 7 olimpijskih šampiona i 29 medalja za Evropu. Osim toga upoznao je prisutne sa ostvarenim rezultatima svih odeljenja EJU, te zahvalio sponzorima i partnerima.

Organizator Kongresa i blagajnik EJU dr Laslo Tot uputio je prisutne u sva finansijska pitanja i upoznao ih sa finansijskim planom za 2013.

Predsednik austrijskog Džudo saveza Hans-Paul Kutschera izabran je na mesto potpredsednika EJU za marketing umesto Nemca Oto Kneitingera koji je “prebačen” u  Savetodavni odbor.

Edi Koaz (ISR) je ponovo izabran za direktora marketinga, a njegov protivkandidat Aleksandar Nagibin je pozvan da ojača EJU kao direktor marketinga posle promene Statuta.

Treći važan izbor je bio položaj tri sportska direktora. Pavel Yasenovski (BLR) je ponovo izabran na ovu funkciju, a posle penzionisanja Densigna Whitea, kao novi su izabrani i Catarina Rodrigues (POR) i Alexandr Jatskevich. Novi Odbor je odlučio da zbog mnogih takmičenja koje EJU organizuje (više od 100 godišnje), u drugom krugu izabere i četvrtog direktora Hrvata Hrvoja Lindija.

Predsednik nemačkog Džudo savez Petar Frese je pozvan da se pridruži EJU odboru kao direktor za ”olimpijske odnose”.

Odbor je dodao više članova Savetodavnog odbora, tako da ih je sada ukupno šest: Mark Luc (EST), Eduard Doandes (ROM),  Mikhail Cherkasov (RUS), Oto Kneitinger (GER), Ivan Todorov (SRB).

Od strane potpredsednika za  sport Mihala Vachuna (CZE) najavljene su važne promene koje se tiču sportskih pitanja. Promene će ubrzo obelodaniti IJF, a EJU će slediti nova pravila. U Evropi će Svetski kupovi biti preimenovani u”European Open” u 2013.

Sedište EJU je sa Malte prebačeno u Beč, a njime će upravljati Martin Poiger (AUT). Njemu će pomagati Martina Ziehengraser koja je predstavila svoje ideje i objasnila prednosti premeštanja sedišta  u Austriju od 1. januara 2013.

Direktor za obrazovanje Bénédicte Rouby (FRA) je predstavio program EJU za edukaciju u naredne 4 godine, dok je Johnny Kullenberg (SWE) ukazao na značaj veteranskih takmičenja.

Rukovodilac sudijskog odeljenja Jan Snijders (NED) najavio je više promena u probnom periodu od 1. januara do Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2013. Snijders je obznanio da će se one očitovati u promeni broja sudija na borilištu – samo jedan, promene u vezi sa zahvatima, kazne se neće računati kao tehnički poeni, a hansokumake će slediti posle tri kazne (do sada 4), vaganje takmičara veče pre takmičenja. Takođe, odluke o pobedniku se više neće određivati preglasavanjem (hantei).

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s