Prvenstvo Beograda 2012 za seniorski uzrast

U pravoj sportskoj atmosferi  održano je 11. marta 2012. godine Prvenstvo Beograda 2012. godine za seniorski uzrast, uz učešće 96 takmičara i takmičarki iz 18 klubova, od toga 87 takmičara iz 15 klubova i 9 takmičarki iz 8 klubova.

Krenulo je sa fudbalom, a evo nastavilo se i sa džudoom: popriličan broj ljubitelja drevne istočnjačke veštine i prelepog olimpijskog sporta okupio se u hali SC „Šumice“ na Konjarniku da bi bodrili svoje  ljubimce. Da bi ova priča bila potpuna potrudili su se i klubovi koji su, za beogradske uslove, izveli popriličan broj takmičara u muškoj konkurenciji. S tim u vezi primetno je „reaktiviranje“ DžK „Žandarmerija“ koji je, u celoj protekloj sezoni, u svim uzrasnim kategorijama, izveo ukupno 13 takmičara, a samo na ovom Prvenstvu – 14. Očita je njihova želja da povrate  poljuljane pozicije, ne samo u beogradskom, već i u srpskom džudou. Po broju takmičara od ostalih su „odskočili“ još Crvena zvezda i Partizan. Neka nova rivalstva, a neka stara dodatno pojačana, želja novih snaga da budu bolji u duelima sa starijim, iskusnijim kolegama, i pre svega  sportski odnos svih učesnika, kao da su bili preduslov za dosta dobrih poteza i borbi, na zadovoljstvo publike.

Sa druge strane, broj devojaka koji je učestvovao na Prvenstvu, u potpunosti je opravdao predlog koji je usvojen na III sednici Skupštine DžSB da se za neke uzrasne skupine u ženskoj konkurenciji organizuju samo prvenstva na nacionalnom nivou. Samo 9 devojaka, i to uglavnom sa po jednom takmičarkom, govore o dubokoj krizi tzv. ženskog džudoa u Beogradu. Kad se ovaj broj uporedi sa 37 takmičarki koje su izašle na Prvenstvo Vojvodine … zaista poražavajuće.

Pre samog takmičenja, odnosno pre žrebanja, DžK „Žandarmerija“ je uložio protest zbog nastupa svojih nekadašnjih članova Marka Vukovića i Julijane Savić za DžK „Čukarički“, s obzirom da je „Žandarmerija“ podnela žalbu UO DžSS na njihovu registraciju. Predstavnici „Žandarmerije“  su insistirali na tome da imenovani ne mogu nastupiti za „Čukarički“, pozivajući se na važeći Pravilnik DžSS, prema kome takmičar, dok traje spor, može da nastupa samo za stari klub.

Osim takmičara koji su učešće na nacionalnom prvenstvu obezbedili kroz borbe na ovom Prvenstvu, odlukom UO DŽSB  na državno prvenstvo u Nišu plasirali su se sledeći takmičari:
– 73 kg Đorđe Tomić, DŽK „Rekord“
– 73 kg Filip Križan, ODŽK „Beograd“
– 90 kg Dmitrij Gerasimenko, DŽK „Crvena zvezda“
– 100 kg Predrag Budić, DŽK „Žandarmerija“

Nezvanični izveštaj – boldiranim slovima obeleženi takmičari koji su se plasirali na državno prvenstvo.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s