Sjajni veterani u Poreču, 3 zlatne i jedna srebrna medalja

Jedan od najaktivnijh veterana u srpskom sportu, ako ne i najaktivniji, Vuk Rašović, ponovo je obradovao poklonike džudoa osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za veterane koje je održano od 7. – 10. 10. 2010. godine u Poreču, Hrvatska. Vuk je nastupio u najstarijoj starosnoj skupini M-8 u kategoriji do 100 kg. Do zlatnog odličja je došao pobedama nad Rusom Valerijem Varzinom (wazaari) i Čehom Milanom Vagnerom (ipon). Ovo je njegova šesta titula na evropskim prvenstvima i ujedno 21 medalja na svetskim i evropskim prvenstvima.

Još jedna sportska gromada Slavko Sikirić okitio se zlatnim odličjem u starosnoj skupini M6 u kategoriji do 100 kg. Sjajni borac koji se do pre nekoliko godina uspešno suprotstavljao znatno mlađim takmičarima u našoj ligi, ostvario je tri pobede – savladani su Mađari Zoltan Klementsitis i Istvan Nagy-Hints, te Nemac Wilfired Mueller.

Sjajni su bili i Slavko Stanišiča (M5 -100kg) koji je takođe osvojio zlato savladavši u finalu Bugarina Atanasa Choleva i Slavko Bogić (M2-81kg) koji je možda imao i najteži put, a u finalu je izgubio od Rusa Aleksanda Konovalova.

Naša jedina dama na Prvenstvu, Marica Anđelov (F5 -57kg) nije uspela da ponovi uspeh sa ovogišnjeg svetskog prvenstva i osvoji zlato.

Advertisements