Naši džudisti bez medalja na evropskom kupu u Celju

Na Evropskom kupu u koji je održan u Celju, Slovenija, od 19. – 20. 6. 2010. godine, Srbiju je predstavljalo 10 takmičara i 4 takmičarke, koji su osvojii tri peta, jedno sedmo i jedno deveto       mesto.

I DAN

Prvoga dana na tatami su izašli Predrag Nikolajević (-60kg), Vladimir Grujović (-73 kg), Luka Gartner (-81kg), Ljiljana Savanović (- 48 kg) i Mirela Salijević (- 48 kg).

Predrag Nikolajević je u prvoj borbi iponom savladao Holanđanina Mikosa Falminena, ali je već u sledećem kolu poražen iponom od pobednika u kategoriji Azera Ilagra Muškijeva. U prvoj borbi u repesažu pao je i Nemac Max Bunk, ali mu se u drugoj isprečio Britanac Gregg Varey.

Vladimir Grujović je takmičenje završio već posle prve borbe, u kojoj ga je iponom savladao Austrijanac Martin Dobersberger, koji je u sledećem kolu izgubio od Ukrajinca Renata Mirzalijeva, pobednika kategorije.

U kategoriji – 81 kg Luka Gartner je uz uz pobedu waza-arijem protiv Austrijanca Andreasa Hinterbichlera, zabeležio i poraz iponom od Čeha Michala Horaka.

Mirela Salijević je već u prvoj borbi izgubila iponom od od Nemice Kraus Kay, a zatim, u repesažu, i od Slovenke Kristine Vršič. Ljiljana Savanović je u prvom meču prinudila protivnicu Britanku Francesku Steggal da zaradi dve kazne i tako prošla u sledeće kolo, u kome je izgubila iponom od Špankinje Aide Sarmiento. Ni u repesažu nije bila bolje sreće: Rumunka Violeta Dumitru, osim yukoa, napravila je i waza-ari, tako što je Ljiljana zaradila tri kazne.

II DAN

Drugog dana takmičenja  nastupilo je ukupno 9 naših takmičara i takmičarki, koji su bili veoma uspešni sa osvojenih tri 5. mesta: Ilija Ciganović u – 66 kg, Milan Dišović i Predrag Budić u – 100 kg.

Prvi je na tatami izašao Ilija Ciganović koji je u prvoj borbi savladao Philipea Reisa iz Portugalije, a odmah za njim i Damiana Popiela iz Poljsdke (2 yukoa), u trećoj iponom gubi od Finca Anttija Rintamakija. U repesažu yukoom dobija Mađara Adama Vassa i iponom Italijana Diega Cressija, da bi u borbi za medalju bio poražen waza-arijem ( 3 kazne) od Ukrajinca Kirila Meljničenka.

Miroljub Ivezić je u kategoriji  – 73 kg dobio  waza-arijem Slovenca Jermana Gaspara, a posle njega i Madjara Milana Burgesa (wazaari i yuko), da bi u trećoj borbi izgubio iponom od  Britanca Creiga Stewarta.

U kategoriji – 81 kg Uroš Nenković  je zbog 2 kazne izgubio od Španca Adriana Nacimento Lorenza i nije kasnije imao sreću da ga ovaj povuče u repesaž.

U kategoriji – 100 kg Milan Dišović Milan je prvo iponom savladao  Belgijanca Jella Van de Berga , u drugoj Azera Elmara Gasimova (yuko – dve kazne), da bi u trećoj borbi izgubio waza-arijem od Rusa Vjačeslava Mihaljina. U borbi za bronzu izgubio je iponom od Nemca Stefana Krausea.

U istoj kategoriji Predrag Budić je iponom savladao Christopha Mayera iz Austrije i Damira Islambašića iz Hrvatske, a u polufinalu je izgubio iponom od Holanđanina Dannya Meeuwsena. U borbi za bronzu izgubio je sa dva waza-arija od Azera Elmara Gasimova, iako je i on sam imao jedan wazaari.

U kategoriji preko 100 kg imali smo takođe dva predstavnika: Aleksandra Petkovića i Božidara Božinića, ali nijedan nije otišao dalje od prve borbe. Ukrajinac Artem Blošenko je primorao sudije da Božiniću dodele dve kazne što mu je bilo dovoljno za pobedu, dok je Petković izgubio waza-arijem od Nemca Andrea Breithbarta.

Konačno, naše dve jedine dame drugoga dana takmičenja, Maša Smiljković i Tamara Milišić, doživele su sudbinu svojih kolega iz kategorije + 100. kg. Maša Smiljković u kategoriji – 52 kg izgubila je iponom od Ukrajinke Oleksandre Starkove, dok je Milišič Tamara u – 78 kg izgubila od Holanđanke Karin Van Dijk na yuko (2 kazne).

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s